Gandrīz
visi, kas mēģina nomest liekos kilogramus vēlas to darīt pēc iespējas
ātrāk, bet uzturs Montignac novājēšanu nav paredzēta tūlītēju rezultātu,
tā balstās uz principu, korekcijas visā barošanas sistēmas. Tās
dibinātājs franču dietologs Mišels Montignac uzskata, ka liekie
kilogrami ir atkarīgas no apjoma pārtikas produktu patēriņa, ja
nodibināt pareizu ēdināšanas sistēma ierobežot sevi, lai nav
nepieciešams. Bet ēst vajag tikai labiem produktiem.
Pamatojoties uz diētas Montignac, lai svara zudums ir nevis samazināt tauku patēriņu un kopējo kaloriju daudzumu, lietojot pārtiku, kā arī spēju, mulčas vai cita produkta paaugstināt cukura līmeni asinīs, tas ir, tās glikēmiskais indekss. Ja īsumā, tad būtība diētu Montignac novājēšanu izskatās šādi. Glikoze ir galvenais enerģijas piegādātājs persona, pēc ēšanas cukura līmenis asinīs, ievērojami paaugstinās un aizkuņģa dziedzeri saņem signālu sākt ražot insulīnu, kas veicina pareizu pārstrādes cukura glikozi un viņa nonāk organisma šūnās.Ja pastāvīgi lietot produktus ar augstu glikēmisko indeksu, var rasties traucējumi aizkuņģa dziedzera un cukurs sāks jāpārstrādā tauku slānis. Vēlāk, šī kļūme var attīstīties cukura diabēts. Pamatojoties uz šo diētu pēc МишелюMontignacу novājēšanu piedāvā atjaunot izvēlne tā, lai prioritāti ir produkti ar labu glikēmisko indeksu, kas satur tā saukto lēno ogļhidrātu. To lietošana nerada strauju paaugstināšanos asinīs, un tas nozīmē, ka nav jauc darbu ar aizkuņģa dziedzera vēzi.
Pamatnoteikumiem šo diētu, ir šādi:
Ir arī vēl vairākas neapstrīdamas priekšrocības diētu Montignac novājēšanu:
Tāpat kā jebkura cita, uzturs Montignac novājēšanu būs mīnusi un kontrindikācijas:
Gatavojot ēdienkarti, jāņem vērā šādi noteikumi:
Aptuvenais ēdienkarte katru dienu notievēšanas diētas Montignac ir sniegts zemāk esošajā tabulā:
Uz galveno izvēlni diētu Montignac var pievienot divi uzkodas, izvēlnē kuros ietilpst zema tauku satura jogurts, augļi, rieksti.
Iesakām video: Dietologa Kovalkovs par glikēmiskais indeksā produktu
Aptuvenais saraksts ar atļautajiem produktiem, norādot glikēmisko indeksu:
Aptuvenais saraksts, noraidīto ievērojot diētu Montignac produktu ar norādi glikēmisko indeksu:
Pamatojoties uz diētas Montignac, lai svara zudums ir nevis samazināt tauku patēriņu un kopējo kaloriju daudzumu, lietojot pārtiku, kā arī spēju, mulčas vai cita produkta paaugstināt cukura līmeni asinīs, tas ir, tās glikēmiskais indekss. Ja īsumā, tad būtība diētu Montignac novājēšanu izskatās šādi. Glikoze ir galvenais enerģijas piegādātājs persona, pēc ēšanas cukura līmenis asinīs, ievērojami paaugstinās un aizkuņģa dziedzeri saņem signālu sākt ražot insulīnu, kas veicina pareizu pārstrādes cukura glikozi un viņa nonāk organisma šūnās.Ja pastāvīgi lietot produktus ar augstu glikēmisko indeksu, var rasties traucējumi aizkuņģa dziedzera un cukurs sāks jāpārstrādā tauku slānis. Vēlāk, šī kļūme var attīstīties cukura diabēts. Pamatojoties uz šo diētu pēc МишелюMontignacу novājēšanu piedāvā atjaunot izvēlne tā, lai prioritāti ir produkti ar labu glikēmisko indeksu, kas satur tā saukto lēno ogļhidrātu. To lietošana nerada strauju paaugstināšanos asinīs, un tas nozīmē, ka nav jauc darbu ar aizkuņģa dziedzera vēzi.
Galvenie noteikumi ir, plusi un mīnusi diētu Montignac
Diētu Montignac novājēšanu pareizi uzskatīt, barošanas sistēmu, jo tā paredz izveidot pareizu pieeju ēšanas paradumus, lai samazinātu un pēc tam arī svara kontrolei.Pamatnoteikumiem šo diētu, ir šādi:
- katru dienu lietot uzturā nepieciešams tikai noderīgi un barojošu pārtiku;
- nepieciešams maksimāli ierobežot produktu daudzumu ar augstu ogļhidrātu;
- izslēgt no uztura ir piesātinātās taukskābes. To satur tādi pārtikas produkti kā sviests un dzīvnieku taukus;
- arī pārtiku ar nepiesātinātām dzīvnieku taukiem;
- ievērot optimāli kombinācija starp olbaltumvielām dzīvnieku un augu izcelsmes.;
- dzert kafiju, tikai bez kofeīna;
- nedrīkst lietot medu, ievārījumu, ievārījumi un konfektes;
- nav dzert saldinātos gāzētos dzērienus;
- samazināt skaitu cieti saturošiem pārtikas produktiem, jo īpaši saldās maizes;
- izvēlēties maizi no rupja maluma miltiem;
- iekļaut uzturā vairāk zivju un jūras velšu;
- nav nepareizu produktiem, kas satur kaitīgos ogļhidrātus.
Lūdzu, ņemiet vērā! Galvenais plus diētu Montignac ir tā, ka, ja tās pastāvīgi ievērot, ir un būs pēc būtības, pareizu uzturu, pie kuras daudzi tik ļoti vēlas.
Ir arī vēl vairākas neapstrīdamas priekšrocības diētu Montignac novājēšanu:
- Rezultātā, ievērojot šo diētu notiek vielmaiņa, kas veicina notievēšanu;
- Var ierobežot sāls daudzumu uzturā;
- Nav nepieciešams izslēgt gardas un kaitīgu pārtiku pavisam – to nedrīkst izmantot ļaunprātīgi;
- Tie produkti, kas ir atļauts, ir augsta uzturvērtība, savukārt, nozīmē bada sajūtu nebūs.
- Atļautā pārtikas apgādā organismu ar pietiekamu daudzumu vitamīnu un noderīgas minerālvielas;
- Izvēle atļauto nosaukumu liels, un tādēļ katrs var rast sev optimālo izvēlni, lai uzturs mājās.
Tāpat kā jebkura cita, uzturs Montignac novājēšanu būs mīnusi un kontrindikācijas:
- ir nepieciešams pastāvīgi uzraudzīt lietojamo produktu un paņemt to pareizu līdzsvaru;
- pilnīga atteikšanās no alkohola;
- lai sasniegtu rezultātu, nepieciešams ievērot diētu pietiekami ilgu laiku, dažreiz vairākus mēnešus;
- uz šo diētu nedrīkst sēdēt cilvēkiem, kuri slimo ar cukura diabētu;
- nevar tās izmantot arī atveseļošanās periodā pēc smagas slimības vai operācijas.
Posmi diētu Montignac
Diētu Montignac var iedalīt divās fāzes. Tālāk detalizēti ir sniegts apraksts par katru:- Pirmā fāze: reset liekā svara. Tā var ilgt no 1 līdz 3 mēnešiem. Šajā periodā ir nepieciešams atteikties no visu pārtiku, kura satur ātros ogļhidrātus, kā arī no alkohola. Papildus tam, ka šis periods diētu aiziet liekie kilogrami, vēl notiek normalizē aizkuņģa dziedzera darbības, kas raduši patstāvīgi izstrādāt nepieciešamo daudzumu insulīna. Ja līdz šim bija traucējumus šo orgānu, tad pirmās pāris nedēļas diētu Montignac jūtams nogurums, jo organisms pārkārtojas strādāt jaunā atveidojumā.Vienlaikus ir ieradums ēst tikai kvalitatīvu pārtiku.
- Otrā fāze: šajā fāzē diētas Montignac notiek konsolidācija efektu un pāreja uz pareizu uzturu pastāvīgi. Šajā laikā arī varat palutināt sevi ar aizliegtajiem produktiem pāris reizes nedēļā. Bet, ja to izslēgt čipsi un citi uzkodas, un dot priekšroku šokolādi vai gārnis. Tādi reti izņēmumi nenodara nekādu kaitējumu, jo šajā laikā aizkuņģa dziedzeris sāk strādāt normālā režīmā.
Svarīgi zināt! Ko varētu uzlabot pašsajūtu pirmajā fāzē diētas Montignac un paātrināt reset liekajiem kilogramiem nepieciešams diētu pievienot fiziskās aktivitātes. Var nodarboties ar skriešanu, peldēšanu vai dejām. Galvenais fiziskie vingrinājumi ir mērenas un regulāras.Diēta Montignac novājēšanu paredz, ka pēc iziešanas pirmajā posmā, ar ierobežojumiem, otrā pārtrauc pastāvīgu dzīvesveidu, ar nelieliem izņēmumiem. Šajā gadījumā nomesti kilogrami neatgrieztos, un turklāt pareizi uzturs veicina organisma darbības kopumā.
Aptuvenais nedēļas izvēlne
Diēta Montignac ierosina vismaz trīs galvenās ēdienreizes: brokastis, pusdienas un vakariņas. Un divas snacking starp tiem.Gatavojot ēdienkarti, jāņem vērā šādi noteikumi:
- brokastis obligāti jāietver produkti, kas satur olbaltumvielas un ogļhidrātus;
- uz pusdienu diēta izvēlne ir klāt dārzeņiem vai augļiem, kurus nepieciešams lietot atsevišķi no pamatēdienu;
- vakariņas būtu vieglākais no galvenajām ēdienreizēm.
Aptuvenais ēdienkarte katru dienu notievēšanas diētas Montignac ir sniegts zemāk esošajā tabulā:
Nedēļas dienu / ēdienreizē | Brokastis | Pusdienas | Vakariņas |
Pirmdiena | Ābols vai bumbieris, maize no pelēkās milti un sviests, kafija bez kofeīna un liesa piena | Dārzeņu salāti,
Kūpināts lasis Liesa gaļa ar pupiņām Siers Otrajā posmā uzturā var atļauties šokolādes uzpūteni vai pāris glāzes vīna | Zupa uz sakņu buljona,
Dārzeņi, termiski neapstrādāti vai nu cep; Vājpiena biezpiens, zaļā tēja |
Otrdiena | Olu kultenis ar šķēli šķiņķa vai desas, kafija ar kādu pelēko maizi | Jūras veltes, kas pagatavotas cepeškrāsnī ar dārzeņiem, Otrajā fāzē var pievienot gabaliņu smilšu kūka ar augļiem un divas vīna glāzes | Dārzeņu zupa, ziedkāposti ar izdzēsts sieru, salātu no zaļajiem dārzeņiem, vājpiena jogurts un ūdens bez gāzes |
Trešdiena | Musli, drenched zema tauku satura jogurtu, kafiju bez kofeīna | Sēnes, sautēti, cepeškrāsnī, neliels gabaliņš ceptu zivju, sautēti dārzeņi ar sieru | Vistas krūtiņa ar sautētiem dārzeņiem, zaļie salāti, jogurts |
Ceturtdiena | Kafija bez kofeīna ar zema tauku satura pienu un gabaliņu maizes no rupja maluma miltiem, sviestu apziestas ar | Kalmāri vai garneles, tuncis, cepts ar baklažāns, dārzeņu salāti ar sieru. Otrajā fāzē var atļauties 2 glāzes vīna | Dārzeņu zupa, sautēti lēcu vai pupu, glāze ogu vai viens auglis |
Piektdiena | Zema tauku satura piens un maize ar nesaldināts augļu džemu | Liellopu gaļa ar kāpostiem sparģeļkāposti, salāti no dārzeņiem un sieru | Zupa uz sakņu buljonā, makaroni no cieto kviešu ar sēnēm, dabīgais jogurts |
Sestdiena | Domas ar divām dažādām netaukainām jogurtiem, kafija bez kofeīna | Zivis cep ar sēnēm un dārzeņiem cepeškrāsnī, lai siers | Vistas sautējums ar dārzeņi, svaigu dārzeņu salāti un jogurts bez džins |
Svētdiena | Kafija bez kofeīna ar zema tauku satura pienu, vājpiena biezpiens un apelsīns | Zivis, kas pagatavotas uz grila ar spinātiem, termiski neapstrādāti dārzeņi. Otrajā fāzē var atļauties tumšā šokolāde un trīs vīna glāzes | Nav taukaina cūkgaļa ar sieru un lēcām, sautēti dārzeņi. |
Interesanti zināt! Par pamatu diētām Montignac ņemti franču kulinārijas tradīciju, tādēļ, gatavojot ēdienus ir iespējams receptes pievienot dažādus garšaugi: baziliks, rozmarīns, oregano, timiāns. Tie dos aromātu un uzlabos garšu cepts gaļas un zivju, kā arī dārzeņu salātiem.
Sarakstu ar galvenajiem produktiem un to glikēmiskais indeks.
Jo uzturs Montignac ir balstīta tieši uz izslēgšanu no uztura produktus ar augstu glikēmisko indeksu, kas satur tā saucamie ātrie ogļhidrāti, tad jāzina, kādi tieši produkti var lietot, bet no kādiem labāk atteikties. Ogļhidrāti mēdz būt arī noderīga, tas ir tā sauktais lēnie ogļhidrāti, šie produkti man ir glikēmiskais indekss nav lielāks par 50. Tos ir atļauts lietot ievērojot diētu Montignac.Iesakām video: Dietologa Kovalkovs par glikēmiskais indeksā produktu
Aptuvenais saraksts ar atļautajiem produktiem, norādot glikēmisko indeksu:
- 50 – maize no klijas, brūnie rīsi, zirņi, nerafinēts graudaugi;
- 40 - auzu pārslas, svaigi spiesta augļu sula, maize no pelēkās rupja maluma miltiem, makaroni no cieto šķirņu miltiem, pupas jebkurš;
- 35 - kaltēti zirņi, piena produkti;
- 30 - lēcas un turku zirņi, žāvētas pupas, maizi, to rudzu milti, augļi, svaigi;
- 22 - melnā šokolāde;
- 15 - sojas, visi zaļie dārzeņi, tomāti;
- Vismaz 15 – citroni un sēnes.
Aptuvenais saraksts, noraidīto ievērojot diētu Montignac produktu ar norādi glikēmisko indeksu:
- 110 - iesals;
- 100 - glikoze;
- 95 – balta maize, cepti kartupeļi;
- 90 - medus,
- 85 - popkorns, burkāni;
- 75 – baltais cukurs;
- 70 - musli; piena šokolāde, kukurūza, vārīti kartupeļi, nomizoti, rīsi, cepumi;
- 65 – bietes, pelēkā maize;
- 60 – melones, banāni;
- 55 – augļu ievārījums, makaroni no augstākā miltu.
Lūdzu, ņemiet vērā: Diēta Montignac novājēšanu pēc savas būtības ir sistēma, barošanas, kas nepieciešams, lai stick ar diezgan ilgs laiks, lai organisms pats sāka uzturēt optimālu svaru.Pamatojoties uz diētas Montignac ir atteikšanās no produktiem ar augstu glikēmisko indeksu, tas ir, tiem, kas ir to sastāvā ir ātrie ogļhidrāti. Tas nozīmē, ka tas ir saistīts ar izslēgšanu no uztura daudz ierastajiem produktiem, piemēram, baltmaize, saldumi un pat tad, burkāni ar bietēm, par to varētu panākt vēlamo rezultātu, svara zudums, izmantojot šo metodi. Spriežot pēc atsauksmēm, tiem, kuri vēlas zaudēt svaru ar diētu Montignac uz pāris kilogramu ir nepieciešams noskaņoties ievērot tās ilgu laiku.
Комментарии
Отправить комментарий