Ājūrvēdā pastāv uzskats, ka dažādiem ēdieniem ir nepieciešami atšķirīgi gremošanas enzīmi, ar to saprotot, ka noteikti ēdieni kuņģī "nesadzīvo". Šos produktus, ko sauc par nesaderīgiem ēdieniem, labāk kopā neēst.
- Nejauciet pienu ar skābiem produktiem, piemēram, tomātiem, jogurtu un skābiem augļiem (tāpēc vairs nekādu zemeņu kokteiļu!);
- Svaigi augļi ir jāēd atseviški no pārējās maltītes (žāvēti vai pagatavoti augļi var būt), jo tie kopā ar citiem ēdieniem netiek pienācīgi sagremoti;
- Izvairieties no dažādu proteīnu, piemēram, zivs un siera vai gaļas un pupu, jaukšanas vienā maltītē, jo tos ir grūti sagremot.
- Mēs garšas uztveram noteiktā secībā: salds, sāļs, skābs, sīvs, rūgts un savelkošs. Ja vienā maltītē ēdienam ir visas garšas, organisms to secīgi sagremos un viss būs kārtībā. Taču, ja 'jus apēdat pamatēdienu, kam pēc 15 minūtēm seko saldais ēdiens, gremošanas sistēmai viss processir jāsāk no jauna, un tas noslogo agni. Retu reizi neliels deserts nekādu ļaunumu nenodarīs, bet centieties ieturēt nelielas pusdienas, un, ja pēcpusdienā sajūtat izsalkumu, nobaudiet nelielu saldu našķi.
Комментарии
Отправить комментарий